Натурални продукти за грижа за кожата – за чувствителна кожа

Имате чувствителна кожа или просто раздразнение в момента?

Това че вие сте чувствителни не означава, че кожата ви не може да процъфтява. Просто трябва да знаете кои съставки е най-вероятно да предизвикат проблеми.

Ако установите, че по-голямата част от продуктите, които поставяте – включително серуми от витамин С, ретиноли и кремове на бензоил пероксид – причиняват подуване, червени петна или друга негативна реакция, най-вероятно имате чувствителна кожа.

Чувствителната кожа също среща трудности за поддържане на овлажняването й, така че може да сте предразположени към сухота и сърбеж. И ако лицето ви изглежда почервеняло през лятото и зимата, това е още един знак.

Ако смятате, че може да сте чувствителни към продуктите като цяло, важно е да направите среща с дерматолога си, за да потвърдите.

Ето списък на съставките, които дерматолозите предупреждават пациентите си с чувствителна кожа да избягват:

1. Аромат:

Ароматът е първото нещо, за което дерматолозите предупреждават, когато имате чувствителна кожа. Понастоящем няма начин да се каже какви съставки влизат в това, което просто е обозначено като „аромат“ на много продукти.

„Без аромат“ обикновено означава, че към продукта не са добавени допълнителни аромати. Това не означава непременно, че продуктът няма аромат, но ароматът се получава естествено от съставките.

„Неароматен“ обикновено означава, че е добавена съставка, която да прикрие аромата на съставките в продукта, които съдържат силна миризма. За съжаление, тези с чувствителна кожа може да окаже реакция към тази съставка. „

2. Багрила:

Ако имате чувствителна кожа е подходящо да се консултирате с вашият стилист,  преди да резервирате следващата ви среща за боядисване на косата ви. Резултатът от алергия към багрилата е обрив по линията на косата, задната част на шията и около ушите.

3. Консерванти:

Консерваторите като Parabens са по-склонни да дразнят онези, които вече имат кожни проблеми като екзема, псориазис и контактен дерматит. Друг консервант, който да търсите във вашите козметични и кожни продукти, е метилизотиазолинонът.

4. Ботанически екстракти и етерични масла:

Само защото продуктът е означен като „естествен“ или „органичен“ не означава, че няма да предизвика реакция върху чувствителната кожа. Растителните съставки като екстракти от цитрусови плодове и мента могат да предизвикат дразнене, ако това е основна съставка.

5. Сулфати:

Съставките като натриев лаурет сулфат и натриевият лаурил сулфат могат да изцедят косъма от естествените му масла – и това се отнася и за косата и кожата.

6. Сурови ексфолианти:

Можете да използвате ексфолиантни продукти, ако имате чувствителна кожа, но ключът тук е да го правите умерено.

Телефон: +359 87 797 3418
София, ул. Съборна 5, ет.4