Съвети за състава на продуктите за грижа на кожата

Съвети за състава на козметиката – най-често срещаните термини, употребявани в рекламите и на етикетите на продуктите, могат да бъдат скрити малки трикове и как наистина да разберете какво има в тази красиво изглеждаща опаковка.

Нека да започнем с основите.

Натурална грижа за кожата – нашите съвети за състава на козметиката

Този термин е с широко приложение и често се използва за съставки, получени от природата, с изключение на „синтетични“ съставки. Може да се използва за описание на всички съставки или само на част от общия брой съставки, съдържащи се в продукта. Тъй като терминът е нерегулиран, той може да се използва за означаване на много различни неща и точно в това е проблема.

И така, откъде да знаем от какво наистина е съставен продуктът на който сте се спрели? Трябва да прочетете съставките и да разберете какво е съдържанието зад лъскавата опаковка. Можете да получите наистина добра идея за тези термини за грижа за кожата, като прегледате и анализирате състава.

Естествено извлечените съставки – нашите съвети за състава на козметиката.

Една напълно естествена съставка е различна от естествено произлизащата от нея – макар че доста често има прилики.

Например да вземем кокосовото масло. В суровото му състояние ще го намерите в списъка на съставките си като масло от Cocos Nucifera. Вземайки това в предвид, можете да намерите натурална съставка, която се основава на суровата съставка, но тя е претърпяла някакъв процес на преработка или усъвършенстване.

Често ще видите „Caprylic / Capric Triglyceride“, изброени като съставки в масла за лице, масла и кремове за тяло. Произвежда се от кокосово масло като се добавя глицерин и се обработва.

Това означава ли, че това е лош избор за вашата грижа за кожата? Не е задължително.

Чрез преработка или рафиниране можете да получите някои от предимства на оригиналната съставка, комбинирана с допълнителни характеристики.

Caprylic / Capric Triglyceride е леко омекотяващ, без аромат и идва с дълъг срок на годност, характеристики, които се ценят в света на козметичните продукти. Също така е относително евтин в сравнение с първоначалната сурова съставка.

Всичко това е въпрос на избор и вие решавате какви и колко натурални съставки искате и сте готови да заплатите.

Телефон: +359 87 797 3418
София, ул. Съборна 5, ет.4