Предимствата от използването на органична и натурална козметика за грижа за кожата

Продуктите съставени от органична и натурална козметика – ще миришат много по-добре.

Когато съставките са естествени и органични, всичко е естествено ароматизирано и може да направите разлика между натуралната миризма. Вашият розов крем е направен от истинска розова вода и етеричните ви масла са от истински растения, никога от имитация. След като започнете да употребявате органична и натурална козметика козметика, няколко седмици след това ще забележите разликата между имитиращ аромат и естествен аромат и никога няма да искате да се върнете към широко разпространените продукти.

Въпреки това, само защото е естествен аромат, не означава, че имате по-малък шанс за дразнене, тъй като естествените източници могат да повлияят на вашите алергии също толкова зле. Ако сте склонни към алергии, най-добре е да тествате продукта на малка част от кожата, преди да го използвате на цялото си тяло. За да сте сигурни, че вашият аромат е естествен, потърсете „естествен аромат“ или „без аромат“ върху елемента. И внимавайте за химикали, които действат като аромат, например лимонен – течност, която наподобява оранжев мирис.

Кожата ви ще бъде по-мека

Знаете ли, че много аптеки и луксозни марки добавят сушители към продукти като овлажнители, балсам за устни и балсами? Ако действително искате продуктите ви да овлажняват, уверете се, че на етикета пише „без сулфат”.

Използвайки органична и натурална козметика кожата ви може да се изчисти

Причината за това „може“ е, защото чувствителността на всеки човек варира за различните съставки – както естествени, така и неестествени. Може да се отключи, след като сте използвали само токсичен грим и превключването към органичен грим да бъде вашето лечение. Или може да откриете, че преминаването към чисти съставки като масло от жожоба, масло от малина и т.н. може да е най-лошият ви кошмар. Ако сте склонни към пробиви, опитвайте нови продукти един по един, за да проверите толерантността си.

По-добре е за Вашия джоб (в дългосрочен план)

Всеки, който някога е преминал от грижа за кожата на продукти продавани в аптека към органична и натурална козметика и биологична грижа за кожата, може да се смее на глас, че тази промяна е много полезна за портфейла ви, но това изявление е абсолютно вярно! Средният потребител купува продукти от различни марки с цени, които варират от няколко долара до няколко стотин долара. Ако смените вашите луксозни, дизайнерски или дори спа марки с естествени и екологични марки, много е вероятно, че ще похарчите много по-малко.

Плюс това може да откриете, че преминаването към органични и природни продукти подобрява кожата и опростява вашата рутинна работа, което означава по-малко пари, изразходвани за други продукти.

Телефон: +359 87 797 3418
София, ул. Съборна 5, ет.4