Органична грижа за кожата

Органична и натурална грижа – има толкова много фрази, които са ни казани, и които използваме когато търсим и купуваме козметика и продукти за грижа за кожата: естествени, био, органични, без химикали, без проби на животни, без жестокост, екологични и т.н. Само ако всички от тях бяха по-лесни за дешифриране, пазаруването на козметика щеше да бъде много по-лесно. Но кога натурално може да означава „ние използваме някои естествени съставки“ и без жестокости може да означава „все още тестваме нашите продукти на животни в Китай“, ние трябва да знаем как да четем етикетите сега и повече от всякога.

Едно от най-погрешните схващания е идеята за органична и натурална грижа и че те са взаимозаменяеми етикети. Продуктът може да бъде натурален и органичен, но не всички натурални продукти са органични или дори 100% естествени. Важно е цялостната грижа за кожата ви да е естествена но ползата от употребата на натурални и органични продукти осигурява на кожата ви най-чистата форма на съставката на пазара.

Големите марки се основават на факта, че потребителите искат натуралната и биологична грижа за кожата. Без дори да променят формулите, много от тях слагат „натурален“ или „органичен“ стикер, когато състава не отговаря на това.  Ако се казва „органично“, прочетете етикета добре и се уверете, че е обозначен със сертификат USDA органичен.

Докато големите корпорации искат да се придържате към марките, които сте свикнали да виждате в списанията и по телевизията, не е нужно само да се придържате към рекламите, а е време да започнете да се отнасяте към тялото си с уважение, като преминете към това, от което наистина се нуждае: натурална и органична грижа за кожата.

Какво означава органично?

Ако продуктът е сертифициран по USDA, това означава 95% или повече органични съставки, получени от растителни източници. Всички тези съставки са отгледани без пестициди, биоинженерни гени или петролни торове, които могат да бъдат токсични за околната среда. Също така, тези съставки са отгледани чрез методи на биологично земеделие, които рециклират и насърчават биоразнообразието.

Натуралните продукти са просто получени от естествени източници без добавени синтетични съединения.

Или на кратко казано органична и натурална грижа за кожата – каква е разликата?

Органични съставки са тези, които при отглеждането им не са използвани синтетични торове, генно модифицирани организми, хормони, пестициди и антибиотици. 

Естествени (натурални) – са продуктите, които са произведени без изкуствени добавки и оцветители и при минимална обработка. При тях няма изисквания като да не се използват пестициди при отглеждането им.

Телефон: +359 87 797 3418
София, ул. Съборна 5, ет.4