Масла за лице – топ съвети за прилагането им

Натурални масла за лице? Реакцията ви като чуете препоръката да използвате масло на лицето ви е – луд ли си? Чуваме ви да казвате – използването на масло на лицето ще ми омазни и развали кожата! Използването на масло на лицето ще блокира порите! Използването на масло на лицето е лошо за кожата ви!

Объркани ли сте? Ами цялото това масло на лицето ви е нещо доста по добро и различно от митовете, които сте слушали, казва основателката на органичната козмети за лице Rose Tree, Олга.

И все пак може би сте забелязали, че маслата за лице са навсякъде и  популярността им расте. Искам да ви запозная с две от нашите  натурални органични есенции за лице с Роза & Марула и дълбоко подхранващото масло с Роза & Касис.

Ние сме склонни да асоциираме употребата на масло на лицето ни, като предпоставка за проблемна кожа; петна, черни точки – но всъщност това е толкова далече от истината.

Натурални масла за лице – хидратиращи, балансиращи, подхранващи, здравословни

Маслата са супер хидратиращи и могат да балансират омазняването не само на сухата кожа, но и за онези от нас с мазна кожа и дори кожа склонна към акне.

Прекаленото почистване и овлажняване (и някои от по-суровите продукти на пазара) всъщност могат да стимулират себумните жлези, което води до омазняване, а използването на масло за лице може всъщност да намали стимулирането на мазнина в кожата.

Високото качество на натуралните масла за лице може да изглади фините линии, като подпомага анти-стареенето, ревитализира кожата и я прави супер хидратирана и с усещане за невероятна мекота и овлажненост.

Разбира се, не всички масла са еднакви,  създаването на всяко масло за лице е от ключово значение и ние винаги ви препоръчваме да изберете органично масло за лице, ако е възможно. Вижте нашите Топ съвети за масла за лице:

Проверете съставките, изберете натуралните биологични масла без химични добавки или консерванти. Съставките водят до огромна разлика. Органичното масло не съдържа никакви химикали. Етикетите не лъжат!

За правилната употреба на маслата за лице, е необходимо да вземете малко количество – няколко капки като ги нанесете върху чистата кожа. По-малко количество е много по-добре за вашата кожа, само няколко капки! Мислете си, че кожата ви копнее за най-ценните капки с ботанически продукти на природата. Капнете внимателно няколко капки от маслото на пръстите си, леко разтрийте и нанасяйте на лицето си, с кръгови движения, вдишвайки и наслаждавайки се на естествения аромат.  Можете внимателно да втривате маслото в кожата и леко да масажирате с движение нагоре към очите. Не забравяйте и частта на врата и деколтето!

Висококачественото масло, няма да остави кожата ви мазна, нито ще блокира порите. Дори жените с мазни кожи могат да се възползват от използването на масло за лице, просто следвайте стъпките по-горе и използвайте малко количество, това е ключът! Мазните кожи често се променят в резултат на силните продукти за регулиране на маслото, които използваме!

Натурални масла за лице – те могат да се използват два пъти дневно, сутрин и / или вечер, за да са съвместими с вашия начин на живот. Много хора предпочитат да ги използват като интензивно лечение преди лягане. Въпреки че могат да бъдат използвани сутрин, под грим; просто оставете няколко минути между прилагането на масло за лице и грима.

Съхранявайте маслото за лице на хладно, тъмно място – далеч от ярка слънчева светлина, за да запазите мощните природни качества на растенията, затваряйте добре и предпазвайте навлизането на въздух, който вреди на маслото.

Телефон: +359 87 797 3418
София, ул. Съборна 5, ет.4