3 причини да обичате Витамин Е

Натурални масла за кожа и витамин Е – Когато става въпрос за кожата ни, не трябва да пренебрегваме факта, какво нанасяме по нея. Чистите органични масла The Rose Tree с естествен аромат са идеалният партньор за вашата кожа. Те се грижат за здравето и състоянието на кожата ни отвън. Но ако храненето ни включва пържени, мазни храни, в които липсват основни хранителни вещества и жива храна, то това ще се отрази на кожата ни под формата на фини линии и бръчки, тъмни кръгове зачервявания и пъпки.

Ако здравословното хранене с включено голямо количество свежа храна – плодове и зеленчуци, сурови ядки не е постоянно и целогодишно, то вече сме в летния сезон и е добре да се замислим за промяна в режима ни на хранене. Той трябва да е комбиниран с въглехидрати, към по-лека и здравословна диета. Включването на есенциални мастни киселини и дъга от зеленчуци във вашата диета ще ви осигури набор от витамини и минерали, които ще помогнат на вашата кожа да блесне.

Един от любимите витамини за нашата кожа е витамин Е – натурални масла за кожа и витамин Е.

Защо витамин Е е толкова важен за кожата ни?

Заедно с витамин С, витамин Е е известен като антиоксидант, тъй като води борбата със свободните радикали в организма, което помага при защита срещу болести.

Свободните радикали допринасят за много от признаците на стареене, които разпознаваме, като фини линии, дехидратирана кожа и намаляване на колагена, което води до потъмняване и изтощена кожа с мъртви слоеве.

Чрез консумирането на храни, богати на витамин Е, можете да помогнете за забавяне и предотвратяване на преждевременните признаци на стареене поради мощните си антиоксидантни свойства.

Ползите от витамин Е за кожата:

Противовъзпалително – възпалението е една от водещите причини за стареене на кожата, както и възпалителните кожни състояния като екзема, псориазис и дори акне.

Може да намали риска от рак на кожата – помага да се предпази кожата от увреждане, причинено от ултравиолетовите лъчи

Дълбоко хидратиращо – осигурява влага, което намалява проблемите със сухата или изтощена кожа

Изцеляващо – помага да се лекуват рани и белези по-бързо.

Любимите ни храни, богати на витамин Е:

Авокадо – то е богато не само на витамин Е, но и на есенциални мастни киселини, което може да помогне за понижаване на кръвното налягане и повишаване на настроението ви.

Ядки – всички ядки са добър източник на витамин Е, но бадемите поемат водеща роля с лешниците. Не забравяйте да купувате сурови ядки, въпреки че осолените печени ядки са по изкушаващи!

Тъмните листни зеленчуци – по-специално швейцарският Чард (Swiss Chard) и Кале (Kale), са невероятно богати източници на витамин Е и ежедневното приемане на тези листни зеленини ви гарантира прекрасна блестяща кожа.

Слънчогледови семки – това са перфектните семена, които да добавите към вашата диета, ако желаете да се подсилите с витамин Е. Нуждаете се само от една супена лъжица на ден.

Скариди – ако сте любител на морски дарове, това е добра новина за вас! Скаридите са с най-високо съдържание на витамин Е, а раците и стридите заемат следващото място.

Не забравяйте да ги включите в диетата си най-малко няколко пъти седмично и се подгответе да се насладите от резултатите им върху кожата ви заедно с ежедневната употреба на нашите натурални масла за кожа и витамин Е!

Телефон: +359 87 797 3418
София, ул. Съборна 5, ет.4