Ние сме страстни почитатели на даровете на природната грижа и здравето на кожата, затова се фокусираме върху чисти, органични съставки за направата на нашата натурална органична козметика. Затова не очаквайте неприятни изненади и тайни!

Нашите продукти за биологична грижа за кожата са луксозни, ефикасни и разглезващи, пълни с подхранващи витамини и антиоксиданти, без никакви синтетични аромати, оцветители или други химически вещества.

Смятаме за иронично, че Майката Природа ни е дала изобилие от супер-съставки, които да използваме и през последните десетилетия се озовахме в надпревара за намиране на „по-добри“ и по-евтини химически алтернативи.

Използваме само най-висококачествените и най-мощните природни съставки за нашата натурална органична козметика – нерафинирано масло от шия, екологично чист органичен зехтин, биологичен пчелен восък, органичен мед, царицата на цветята – нашето органично розово масло, за което са нужни 60 цвята от роза за да добием 1 капка масло!

Съставките ни са внимателно селектирани и специално подбрани, за да заемат своето място в нашите продукти – те не съдържат пълнители и други вредни вещества.

Бихме могли да добавим изкуствени силикони или изкуствени аромати, които никога не застаряват, в сравнение с нашите прекрасни, ароматни цветни масла, но това е в разраз с нашите убеждения.

Например можем да използваме само 1% от натуралните ни органични масла, а останалите 99% да зъпълним с по-евтин пълнител и да напишем на етикетите, че съдържват органични съставки, но не това е идеята и желанието ни, резултататите и усещането от употребата на натуралните органични масла са напълно различни и вие ще ги забележите, наслаждавайки се на нашата натурална органична козметика.

натурална органична козметика

Натурална органична козметика без SLS/SLES

Натриев лаурил сулфат (SLS) и Натриев лаурет сулфат (SLES) и техните варианти, които са по същество детергенти, които се намират в огромна част от продуктите за баня.

Какво прави SLS / SLES съставките толкова привлекателни за повечето от нас е способността им да образуват мехурчета – те са основната съставка за балончетата които правят продуктите за вана и душ гелове, та кой не обича да потъва във вана, пълна с мехурчета!

Но ето къде е уловката – те изсушават и дразнят кожата. Не всички го чувстваме в една и съща степен, някои хора нямат никакви проблеми и други ще открият, че кожата им става раздразнителна; вие най-добре ще усети и прецените и ще да решите от какво се чувства добре кожата ви.

На пазара съществуват и добри алтернативи, основани базата на кокосовата и захарната химия, които са подходящи за кожата. Ние ги използваме в някои от нашите продукти – сапуна за почистване на лице и ревитализиращото масло за душ и вана с Хвойна & Грейпфрут.

Заслужава си да се обърне внимание, че има повдигнати въпроси във връзка с употребата на SLS / SLES – те са доста като например опасенията, че са заразени с канцерогенни замърсители, вредни за черния дроб, белите дробове и имунната система.

Съществуват и много противоречиви аргументи. Това, което знаем, е, че SLS и SLES дразнят кожата – не всички, но някои. В крайна сметка има много дискусии, и от вас зависи да помислите и направите своя избор кое ви прави щастливи да използвате за собствената си кожа.

Натурална органична козметика без Парабени

Нито един от нашите продукти не съдържа парабени. Темата за употребата на консерванти е трудна тема, често опетнена в пресата и объркваща за потребителите.

Нашата основна цел е да предоставяме на нашите клиенти продукти, които са безопасни. Например продуктът във вид на крем, съдържа вода и трябва да има в него безопасна стойност консерванти за да се запази, в противен случай ще има срок на годност само дни и ще трябва да се съхранява в хладилник.

Има много рецепти и формули за красота от свежи съставки – сметана, авокадо, мед и всички са невероятни, и можете да ги използвате, за да избягвате някои кожни проблеми, но – но те наистина трябва да се използват веднага.

За повечето хора опасностите от използването на замърсен продукт са далеч по рискови от  употребата на продукти с консерванти.

Изследванията относно парабените повдигат въпроси за това как се натрупват в тялото с течение на времето и как те могат да бъдат свързани с нарушения на хормоните и рак; но също и голяма част от основната козметична ще твърдят, че използването им е безопасно и не дразни.

Някои често срещани примери за парабените са: бутилпарабен (Butylparaben), метилпарабен (Methylparaben), пропилпарабен (Propylparaben), изопропилпарабен (Isopropylparaben) и натриев бутилпарабен (Sodium Butylparabe).

Продуктите ни не съдържат минерални масла

Минералното масло или „парафиновата течност“ е вторичен продукт на петролната промишленост, буквално продукт от дестилацията на суров нефт. Той се пречиства и се използва широко в продукти за грижа за кожата, главно защото е евтин. Той се използва много често в бебешките масла, балсами за устни и лосиони.

Честно казано смятаме, че има много по-добри алтернативи за употреба, естествени органични масла наситени с есенциални мастни киселини, антиоксиданти, които поддържат нашата кожа и подобряват състоянието й. Ще можете да разпознаете минералното масло в списъка на съставките на продуктите като минерално масло (Mineral Oil), парафин (Paraffin), течен петрол (Liquid Petroleum).

Нашата натурална органична козметика не съдържат силикони

Силиконите се използват в индустрията за грижа за кожата, за да придадат луксозно, копринено усещане на продуктите, когато се прилагат върху кожата, прикривайки фините линии и стареещата кожа.

По ирония на съдбата това обикновено е чрез синтетичен силиконов продукт, който действа като прилепващ филм върху кожата, блокира порите и улавя примеси и бактерии.

Силиконите са също основен елемент в повечето продукти за грижа за косата, шампоани, балсами и серуми.

Тези силикони не са биоразграждащи се се пораждат опасения за това как се натрупват в околната среда с течение на времето. Ще ги разпознаете на етикетите като диметикон (Dimethicone), циклопентасилоксан (Cyclopentasiloxane) или диметикон кополиол (Dimethicone Copolyol).

Смятаме, че те са ненужни съставки в козметиката и има толкова много прекасни природни растителни масла, които въздействат много положително, здравословни са и имат същотото луксозно, копринено усещане за кожата.

Съставките в нашите натурални есенции за сияеща кожа на лицето с Роза & Марула са много добър пример.

За да дадем балансиран поглед върху света, трябва да посочим, че не може да се твърди еднозначно, че продуктите с намесата на химични съставки са всички лоши а натуралните са добри.

Има някои химикали, които в никакъв случай не бихте искали да са в съдържанието на продуктите за грижа на вашата кожа – но има и продукти, открити в природата, които са отровни – като например змийска отрова или отровен бръшлян.

Съставките, които използваме, за направата на нашата натурална козметика са онези, които според нас дават луксозна, ефективна и разглезваща грижа за кожата.

Консерванти

Много от нашите продукти не съдържат никакви консерванти – есенциите за сияещо лице, прекрасните масла за баня и тяло и почистващите продукти.

За други продукти, някакво малко количество консервант е необходимост и въпреки, че съществуват естествени консерванти, няма такива, които да се считат за достатъчно ефективни сами по себе си. (И всички тези необходими екстри имат нужните оценки за безопасност!)

Телефон: +359 87 797 3418
София, ул. Съборна 5, ет.4